UNUTRAŠNJI SUKOB U ITALIJI: Konte oštro iskritikovao Salvinija, zaratili oko korone!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

01.08.2020

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Oni koji negiraju postojanje opasnosti od Kovida19, na prvom mestu lider partije 'Liga' Mateo Salvini, se ponašaju protiv nacionalnih interesa i šire nepoverenje Italijana u Evropsku Uniju", rekao je italijanski premijer Đuzepe Konte u intervuju ageciji "Dire", i skrenuo pažnju da je opasno konstruisati klimu nepoverenja, koja nema uporište u realnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đuzepe Konte

Na pitanje kako će Italija potrošiti 209 milijardi koje je dobila kao pomoć za oporavak zemlje nakon pandemije koronavirusa, premijer Konte je rekao da će vlada neprestano raditi u pravcu modernizacije zemlje, a to znači prelazak na “zelenu energiju”, digitalizaciju i modernizaciju infrastruktura”.

- Imamo obavezu da budućim generacijama ostavimo bolju zemlju - istakao je Konte.

On je potvrdio da će đaci i studenti u septembru vratiti u školske klupe:

- Škola je veliki izazov za zemlju, reč je o najmanje deset mliona osoba, studenti, đaci i profesori se moraju vratiti na nastavu u razredima. Činimo sve da povratak u školske klupe bude uz maksimalne mere sigurnosti, i kako učesnici nastavnog procesa ne bi ni na koji način rizikovali zdravlje - rekao je premijer Đuzepe Konte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading