Putin: Situacija i dalje komplikovana, ali se infekcija ipak smanjuje

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

29.07.2020

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da se broj infekcija krona virusom u Rusiji smanjio, ali i upozorio da bi situacija mogla da se odvija u bilo kom pravcu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- U junu i julu broj koronavirusnih infekcija u Rusiji postepeno opada, prema operativnim detaljima, broj novootkrivenih slučajeva trenutno je gotovo dvostruko manji nego u periodima vrhunca u maju - rekao je ruski predsednik na sastanku o sanitarnoj i epidemiološkoj situaciji u Rusiji, preneo je TAS S.

Putin je poručio zvaničnicima i svim Rusima da je situacija i dalje komplikovana i da se može kretati u bilo kojem pravcu.

 


- Dakle, nema razloga da budete zadovoljni sobom, da se opustite i zaboravite na preporuke lekara - naveo je on.

- Neophodno je da učinimo najbolje što možemo da izbegnemo ponovno uvođenje ograničenja, posebno opsežnih, uz pomoć preventivnih, proaktivnih mera, tako da škole, vrtići, visokoškolske ustanove, preduzeća i organizacije mogu bezbedno da rade na uobičajeni način na koji su ljudi navikli - istakao je Putin

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading