TRAMP BLOKIRAN: Brutalna kazna za širenje LAŽNIH INFORMACIJA

Autor: Tanjug, Republika

Svet

29.07.2020

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Tviter je u utorak suspendovala nalog Trampovom sinu Donaldu Trampu mlađem zbog dezinformisanja o leku hidroksiklorokinu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tviter je Trampu mlađem odredio 12-časovnu zabranu pristupa Tviter nalogu nakon procene da je svojom objavom narušio korporativne propise o suzbijanju dezinformacija vezanih za kovid-19.

Prema pisanju BBC, američki predsednik Donald Tramp se nedugo zatim lično oglasio braneći u javnosti korišćenje leka hidroksiklorokina u lečenju obolelih od kovida-19, suprotstavljajući se ponovo stavovima američkih medicinskih stručnjaka.

 

 

Američki predsednik je konstatovao da je ovaj lek odbijen kao sredstvo za lečenje obolelih od kovida-19 samo zato jer ga je "on sam preporučio i promovisao".

U videu koji je postavio Tramp mlađi, a Tviter ocenio kao dezinformaciju, američki lekari govore kako hidroksiklorokin ublažava tegobe kod obolelih od kovida-19 i dovode u pitanje meru obaveznog nošenja zaštitne maske u cilju sprečavanja širenja zaraze.

 

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp Junior



Američka Uprava za hranu i lekove (FDA) povukla je u junu ranije hitno izdatu saglasnost za upotrebu hidroksiklorokina u lečenju obolelih od kovida-19 jer su sumnje u njegovu efikasnost potvrđene u nekoliko odvojenih istraživanja.

 

 

Predsednik Trump je često promovisao ovaj lek protiv malarije za terapiju kovida-19, tvrdeći da ga je i sam koristio, ali su stručnjaci iz FDA i Svetske zdravstvene organizacije upozorili da ne postoje dokazi da hidroksiklorokin ublažava simptome kod zaraženih korona virusom, ali da može da izazove srčane smetnje.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading