Konte: Lažne vesti o vanrednom stanju štete ugledu naše zemlje

Autor: Tanjug, Republika

Svet

29.07.2020

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski premijer Đuzepe Konte danas je u govoru pred članovima Donjeg doma italjanskog parlamenta, Kamera, odgovorio na, kako je naveo, netacne informacije i lažne vesti koje se šire povodom zahteva vlade za produžetak vanrednog stanja od 31. jula do 15. oktobra, navodeći, između ostalog, da to ne znači i novi karantin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đuzepe Konte

On je pozvao one koji su protiv vladinog predloga da to kažu jasno i iskreno, a ne da prigovaraju vladi za namere koje ne postoje.

- Predlog vlade za produžetak vanrednog stanja se bazira na organizacijskim i operativnim zahtevima, a svakako ne zato što neko želi da iskoristiti ili instrumentalizuje situaciju - rekao je Konte.

Premijer Konte je indirektno optužio opozicione partije jer "stvaraju konfuziju među građanima i narušavaju ugled Italije u svetu".

- Nije tačno da produžavanje vanrednog stanja znači produžetak karantina - rekao je premijer, navodeći da je takvo tumačenje pročitao kod jednog korisnika Fejsbuka.

On je, bez spominjanja imena, odgovorio i lideru desničarske partije "Frateli d''Italia" Melone, koja je juče u Senatu rekla da je produžetak vanrednog stanja ubistvo slobode.

- Nas zahtev za produženjem vanrednog stanja ne ruši ugled Italije, naprotiv, dramatizacija koju neki unose u javnost je ono što šteti ugledu zemlje - rekao je Konte.

On je pozvao sve koji žele da diskutuju ili imaju šta da kažu o tom zahtevu vlade da to učine u parlamentu, bazirajući argumente na pravno-tehničkim činjenicama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading