Kimu "dezerter" doneo KORONU: Pre tri godine izbegao u Južnu Koreju, a sada se vratio sa OPASNIM VIRUSOM

Autor:

Svet

26.07.2020

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuni karantin proglašen je u pograničnom gradu Kesong u Severnoj Koreji i proglašeno je vanredno stanje, nakon što je osoba za koju se sumnja da je inficirana koronavirusom stigla iz Južne Koreje, ilegalno prešavši granicu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kim Džong Un

To je saopštio severnokorejski vođa Kim Džong Un, koji je tokom vikenda sazvao hitan sastanak politbiroa vladajuće Radničke partije.

Ovo je prvi put da je Severna Koreja prijavila postojanje koronavirusa na svojoj teritoriji od početka svetske pandemije. Kim je proglasio vanredno stanje i nametnuo karantin u Kesongu, opisujući stanje u tom gradu kao "kritičnu situaciju jer je opaki virus ušao u zemlju".

KORONAVIRUS U SVETU

16,23 miliona zaraženih

649.000 preminulih

9,93 miliona oporavljenih

Zvanična severnokorejska agencija KCNA navodi da se osoba koja je prebegla u Južnu Koreju pre tri godine, a za koju se sumnja da je zaražena opakim virusom, vratila 19. jula nakon ilegalnog prelaska demarkacione linije.

Kim sazvao hitan sastanak politbiroa i uveo karantin u pograničnom gradu Kesong

 

Navodi se da je Kim organizovao sastanak kako bi "preduzeo preventivnu meru potpunog blokiranja grada Kesong i izolovanja svakog pojedinačnog okruga od od 24. jula". Vlasti će pokušati da uđu u trag svim kontaktima koje je oboleli od KOVID-19 imao poslednjih nedelju dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading