Ruska mornarica dobija 40 novih vojnih brodova sa hipersoničnim borbenim sistemima

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.07.2020

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 40 novih vojnih brodova, sa najsavremenijom opremom i novim, hipersoničnim naoružanjem, biće do kraja ove godine u redovnom sastavu ruske mornarice, najavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na glavnoj mornaričkoj smotri u Sankt Petersburgu, preneo je TASS.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- U redovan sastav naše mornarice ove godine ćemo isporučiti 40 brodova različitih tipova i klase. Borbena svojstva ovih brodova biće značajno naprednija jer će svi biti opremljeni najnovijom, naprednom digitalnom tehnologijom, hipersoničnim udarnim borbenim sistemima jedinstvenim u svetu, mikro bespilotnim podmornicama i najefikasnijim, automatizovanim sistemima samoodbrane od napada neprijatelja - rekao je ruski predsednik.

Putin je podsetio i da je pre nekoliko dana mornarica porinula šest novih ratnih brodova koji su takođe opremljeni dalekometnim naoružanjem velike preciznosti, strateškom podvodnim projektilima i multinamenskim mikro podmosrnicama, kao i najnovijom generacijom supersoničnih aviona opremljenih jedinstvenim i specijanim vrstama novog naoružanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading