Britanci pozivaju građane da budu dobrovoljci za ispitivanje vakcine!

Autor: Tanjug, republika.rs

Svet

25.07.2020

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Velike Britanije apelovala je na javnost da ubrza proučavanja vakcine protiv korona virusa dobrovoljnim učestvovanjem u kliničkim ispitivanjima, piše Gardijan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Britanski ministar privrede Alok Šarma pozvao je dobrovoljce da učestvuju u kliničkim ispitivanjama u kolumni koja je objavljena u današnjem Dejli mejlu. On je rekao da je cilj da se na taj način ubrza proučavanje vakcine, kako bi pandemija što pre bila okončana.

Ranije u toku ove nedelje, preliminarna ispitivanja vakcine koju je razvio tim naučnika sa Univerziteta Oksford pokazala su da je vakcina bezbedna i da pokreće imuni odgovor. Ovi rezultati su obećavajući, ali je još uvek rano da se kaže da li vakcina pruža zaštitu od zaraze korona virusom.

 


Šarma je rekao da je u toku proteklih nekoliko meseci u Velikoj Britaniji ponovo pokrenuta ekonomija, uz oprez i preduzimanje svih neophodnih mera zaštite, što je ocenio kao izuzetno značajan korak. Ipak, jedini način da se KOVID-19 pobedi jednom za svagda i da se ekonomija potpuno vrati u normalne tokove, kao i životi ljudi, jeste otkriće bezbedne i efikasne vakcije, istakao je britanski ministar.

U Velikoj Britaniji je od početka pandemije korona virus potvrđen kod skoro 300.000 ljudi, dok je od posledica KOVID-19 preminulo preko 45.000 pacijenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading