(VIDEO) POLICAJAC (28) POGINUO U POTERI, sapleo se o SAJLU ZA VUČU - tinejdžeri begunci idu iza rešetaka

Autor: Tanjug, Republika

Svet

24.07.2020

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojica britanskih tinejdžera proglašena su krivima za ubistvo iz nehata u slučaju pogibije policajca koji je stradao dok ih je jurio zbog ukradenog "kvad" motocikla.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Mesto pogibije
Avgusta prošle godine, oni su automobilom šlepovali ukradeni motocikl, ali je za njima potrčao 28-godišnji policajac Endrju Harper, koji se nesrećnim slučajem zapetljao u sajlu za vuču, posle čega ga je automobil po seoskom putu vukao više od dva kilometra.

 

 

 

Njegovo već beživotno telo potom se odvojilo od sajle i ostalo da leži na drumu, a ovaj slučaj je zaprepastio javnost u Velikoj Britaniji.


Premijer Boris Džonson tada je izjavio da je šokiran i užasnut tim događajem i obećao da će, u cilju borbe protiv rastućeg nasilnog kriminala u zemlji, biti angažovano još 20.000 policajaca i obezbeđeno dodatnih 10.000 mesta u zatvorima.

 

 

 


Kako navodi Rojters, sud je tinejdžere oslobodio optužbi za ubistvo, ali su oni ipak proglašeni krivima za ubistvo iz nehata, a izricanje kazni predviđeno je za sledeći petak.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading