IZ BELE KUĆE NAJAVLJUJU: Tramp će tražiti da Peking pritegne Pjongjang

Autor: Tanjug

Svet

23.10.2017

22:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp će prilikom posete Kini sledećeg meseca insistirati da kineski predsednik Si Ðinping ispuni obećanja da će povećati pritisak na Severnu Koreju, saopštio je danas neimenovani zvaničnik Bele kuće.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Kako se navodi, Tramp će tražiti od Sija da u potpunosti ispoštuje rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija protiv Pjongjanga i preduzme druge korake protiv Severne Koreje.

Kina je najveći trgovinski partner Severne Koreje i odgovorna je za 90 odsto trgovine Pjongjanga, navodi Rojters.


Sa druge strane, Kina je rekla da će se strogo pridržavati rezolucija Saveta bezbednosti koje predviđaju zabranu uvoza uglja, tekstila i morske hrane, kao i prekid slanja nafte Severnoj Koreji.

- Voleli bismo da Kina ispuni svoja obećanja. Voleli bi smo da vidimo da KIna stvari bilateralno, koje će otići i dalje od stvari propisanih rezolucijama Saveta bezbednosti - rekao je zvaničnik Bele kuće, prenosi Rojters.

Uprkos tome što je Kina razljućena nuklearnim i raketnim testovima Severne Koreje i u više navrata je tražila obustavu testova, vidi i SAD kao delimičnog krivca, jer su nekoliko puta sa Južnom Korejom održali vojne vežbe na Korejskom poluostrvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading