"JUŽNI VETAR" U NEMAČKOJ: Uhapšena banda kradljivaca automobila

Autor: Tanjug, Republika

Svet

22.07.2020

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Nemačkoj i Poljskoj uhapšena je mreža lopova koji su krali skupocene automobile uz pomoć Keyleš go (beskontaktnih) sistema i koji se sumnjiče za krađu 34 vozila vrednih više od 1,4 miliona evra, saopštio je danas Evropol.

RepublikaFoto: youtube.com/printcreen
Scena iz "Južnog vetra", fotomontaža

Akciju su sprovele nemačka i poljska policija uz pomoć Evropola u nemačkoj pokrajini Baden Vitemberg gde je pretresla nekoliko placeva na kojima su, prema pretpostavci automobili razdvajani na delove, a tokom akcije otkriveno je hiljade delova vozila uglavnom bez serijskih brojeva.

Kako se navodi, nemački eksperti uspeli su da identifikuju delove automobila, koji se povezuju sa 13 ukradenih vozila iz Nemačke i poljske, a otkrivena je i zaplenjena određena količina narkotika, municije i elektronske opreme.


U novembru prošle godine uhapseno je sedam članova te kriminalne grupe, dok su u maju i junu uhapšena dva državljanina Poljske za koje se smatra da su vođe grupe i oni su uhapšeni u Norveškoj i Poljskoj.

Tehničku pomoć obezbedio je Evropol koji je pružaoinformacije policijama dve države i davao analitičku podršku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading