(VIDEO) KO NA NJIH KRENE, LOŠE MU SE PIŠE! Meksički narkobos ima najžešću armiju sledbenika! KAO SPECIJALNE JEDINICE

Autor: Blic, Republka

Svet

20.07.2020

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na video snimku koji cirkuliše društvenim mrežama može se videti kako desetine naoružanih muškaraca, koji za sebe tvrde da rade za čelnika narkokartela Kartel de Halisko Nueva Generasijon (CJNG), u oklopnim vozilima prolaze meksičkim selima, prkoseći tako Vladi Meksika.

RepublikaFoto: twitter.com/Falko Ernst
Meksička banda

Falko Ernst, viši analitičar u nevladinoj neprofitnoj organizaciji "Krajsis Grup", organizaciji koja radi na prevenciji i rešavanju smrtonosnih sukoba, objavio je na Tviteru video u kojem se može videti moguće više od 100 muškaraca obučenih u maskirne uniforme s crnim maskama na licima, kacigama na glavama, pancirkama na grudima. Mnogi u rukama drže automatske jurišne puške i mašinke pa stoje ili sede pored oklopnih kamiona. Jedan od njih u jednom trenutku u vazduh ispali rafal.

Ovaj snimak se na društvenim mrežama pojavio nekoliko dana nakon što je predsednik Meksika Andrés Manuel López Obrador obišao grad Guanahuato i saveznu državu Halisko i gotovo tri nedelje nakon što su najmanje 24 muškarca s oružjem visokog kalibra iz zasede napala sekretara za javnu bezbednost Meksiko Sitija Omara Garsiju Harfuča. Tri su osobe poginule tokom napada koji je pripisan CJNG-u.

Naoružani muškarci u videu urlaju "El Menčo" i "Menčovi ljudi", čime se referiraju na vođu CJNG-a Nemesija Osegueru Servantesa, koji je poznat i po nadimku "El Menčo", jednog od najmoćnijih meksičkih narkobosova.

Ministar javne bezbednosti Meksika Alfonso Durazo rekao je da vlasti analiziraju snimak kako bi utvrdile autentičnost i vreme nastanka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading