MAKRON UDARIO NA KURCA: On ni ne sluša druge, ima loš stav i brine samo o OVOME!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

20.07.2020

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Francuske Emanuel Makron ogovarao je austrijskog kancelara Sebastijana Kurca na Samitu EU, na kojem se raspravljalo o fondu za obnovu i budućem budžetu Unije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Emanuel Makron

- Pogledajte, njemu je svejedno. On ni ne sluša druge, ima loš stav. On se brine samo o svojoj štampi - kazao je Makron, kako prenosi "Politiko", kada je Kurc sinoć napustio salu za sastanak kako bi razgovarao telefonom.

Makron je ujedno kritikovao i grupu "štedljivih zemalja", u kojoj je i Austrija, uporedivši ih sa nekadašnjim britanskim premijerom Dejvidom Kameronom tokom ranijih pregovora o budžetu EU.

Predsednik Francuske ukazao je da takav način ponašanja može ružno da se završi.

Istovremeno je sebe nazvao "ludakom" po pitanju visine dotacija u fondu za obnovu posle korone.

Šefovi država i vlada 27 članica EU već tri dana pregovaraju o paketu pomoći za obnovu posle korona virus krize, a pregovori će biti nastavljeni danas u 16 sati

EU lideri razgovaraju o paketu vredom 1824 milijarde evra koji obuhvata višegodišnji zajednički budžet (1074 milijardi evra) i fond za oporavak ( 750 milijardi evra).

Do sada dogovor nije postignut niti oko same veličine paketa, ali ni oko odnosa bespovratne pomoći i zajmova na koje zemlje članice mogu da računaju iz fonda za oporavak, kao ni oko uslova za upravljanje novcem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading