HOROR U JUŽNOJ AMERICI: Nestašica mrtvačkih sanduka u Brazilu!

Autor:

Svet

17.07.2020

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazil je ove nedelje prešao cifru od dva miliona obolelih, a oko 77.000 ljudi je izgubilo život. Samo u poslednja 24 časa u toj zemlji 1.299 osoba je preminulo, a zaraženo je 43.829! Brazilci su prema crnoj statistici na drugom mestu u svetu, odmah iza Sjedinjenih Američkih Država, a kakav horor je u toj zemlji, govori i informacija da vlada nestašica mrtvačkih sanduka!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kritičari brazilske vlasti tvrde kako su brojke kudikamo veće jer se ne vrši dovoljan broj testiranja. Kako bi dočarao očajnu situaciju u Brazilu, britanski BBC napravio je veliku foto-galeriju koja pokazuje sav jad i bedu u kojoj se ta zemlja nalazi zbog koronavirusa.

U glavnom gradu brazilske države Amazonas, Manausu, snimljeni su jezivi prizori nošenja mrtvačkih sanduka po gradskim ulicama. Ilustracije pokazuju i nova ad hok groblja jer mesta za leševe nije bilo na postojećim. Kada se virus raširio i po velikim gradovima poput Rio de Žaneira i Sao Paula, tek tada je nastao pravi haos. Brojke su počele nezaustavljivo i dramatično da rastu. Uvedene su restriktivne mere, ali ih je stanovništvo odbilo, pobunivši se protiv ograničavanja sloboda. Tome je kumovao i predsednik Žair Bolsonaro, koji je mere odbacivao i govorio kako su one "diktatorske" sve dok se i sam nije razboleo. Sada ga možemo videti kako u izolaciji hrani nojeve...

Takođe, iz Brazila su stigle i slike da su mnogi pomoć potražili vračeva, a najveći broj se, logično, nada brzom pronalasku vakcine!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading