Irska uvela MONSTRUOZNE KAZNE za kršenje mera: Ko ne nosi masku u gradskom prevozu, platiće 2.500 EVRA!

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Svet

13.07.2020

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koronavirus ponovo hara i odnosi na hiljade žrtava svakog dana. Mnoge zemlje su zato krenule da vraćaju restriktivne mere, a većina njih je ponovo uvela obavezu nošenja maski, pogotovo u javnom prevozu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

I dok većina nadležnih uz pomoć simboličnih novčanih kazni pokušava da "motiviše" građane da ne krše propisane mere, Irska je otišla i korak dalje i zapretila neodgovornim građanima i zatvorskim kaznama.

Naime, od danas je u javnom prevozu u Irskoj obavezno nošenje zaštitne maske. Svako ko se ogluši o ovu naredbu mogao bi da plati kaznu iznosu od 2.500 evra, a smeši mu se i moguća kazna zatvora i to u trajanju od šest meseci.

- Građani nisu u obavezi da nose maske kada nisu u javnom prevozu ali mi to svakako preporučujemo, pogotovo ukoliko se nađu u masi i na mestima gde nije moguće ostvariti socijalnu distancu - saopštili su nadležni.

Vlasti se nadaju da će svi građani poštovati uvedene mere i da neće biti potrebe za sprovođenjem sankcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading