Korona porazila turizam u Italiji: Oko 15 odsto hotela i dalje zatvoreno, sve miriše na masovne otkaze!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

08.07.2020

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 15 odsto hotela i drugih smeštajnih objekata u Italiji zatvoreno je i tokom letnje sezone zbog pandemije virusa Kovid-19, a 98,4 odsto kompanija u tom sektoru razmatra smanjenje broja zaposlenih u odnosu na prošlu godinu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

To je pokazalo istraživanje o uticaju situacije sa Kovidom-19 koje su sprovele Unija italijanskih privrednih komora (Unioncamere) i italijanski Nacionalni institut za istraživanja u turizmu (Isnart) na uzorku od više od 2.000 smeštajnih objekata.

U cilju oporavka turizma Italija je predstavila plan za "bonus" koji se može iskoristiti za plaćanje smeštaja u toj zemlji od 1. jula, a kojim je predviđeno 500 evra za porodice sa nižim primanjima koje imaju tri i više člana, 300 evra za parove i 150 evra za samce.

RepublikaFoto: Promo foto
U cilju oporavka turizma Italija je predstavila plan za "bonus"...

Od preko 2.000 smeštajnih objekata u Italiji obuhvaćenih istraživanjem 30,8 odsto navelo je da ne prihvata "bonus" kao sredstvo plaćanja, a 57,6 da nije dobilo rezervacije na ovaj način, navedeno je u izveštaju.

Turizam je jedan od glavnih sektora italijanske privrede i čini oko 13 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading