Srpski turisti napravili pometnju na Eviji: Par zaražen koronom prekršio protokol, traži se taksista koji ih je vozio!

Autor: Republika

Svet

07.07.2020

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravstvene vlasti u Grčkoj digle su uzbunu nakon dva potvrđena slučaja koronavirusa u grupi putnika iz Srbije koji su doputovali u mesto Edipsos, na severu Evije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sve je počelo kada se 50-godišnji muškarac nije osećao dobro zbog čega je otišao u Dom zdravlja u obližnji grad Istijea.

Kako se navodi u izveštaju grčkih nadležnih službi, on je "ignorisao zdravstvene protokole, te je sa suprugom iz Doma zdravlja taksijem otišao u bolnicu u Lamiju".

U bolnici je urađen test koji je pokazao da je muškarac pozitivan na koronavirus. On i dalje ima blage simptome, a njegova supruga je asimptomatski nosilac.

Par je 4. jula doputovao u Grčku sa grupom od 20 ljudi i proveo noć u hotelu u Edipsosu. Nakon pozitivnog testa, vlasti su počele da prate kontakte, odnosno čitavu grupu koja je sa njim doputovala kako bi se ograničilo prenošenje virusa.

Takođe, trenutno se traži i taksista koji je par prevezao od Doma zdravlja do bolnice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading