Zoran je postao HEROJ NEMAČKE: Nagrađen čovek, koji je iščupao dete iz kandži pedofila

Autor: mondo.rs, republika.rs

Svet

07.07.2020

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U hramu Vaskrsenja Hristova u Berlinu odato je priznanje Zoranu Živkoviću, koji je slavljen kao heroj u Nemačkoj, pošto je spasao dvogodišnju devojčicu od otmice.

RepublikaFoto: youtube.com/Bild
Zoran Živković heroj

Protojerej stavrofor Dragan Sekulić je Živkoviću čestitao na hrabrosti i kao poklone, kako prenose frankfurtske "Vesti", uručio mu srebrnjak sa likom Karađorđa i knjigu "Ohridski prolog" Svetog Nikolaja Žičkog.

Srebrnjak je izradio sveštenik Vojislav Bilbija iz Roterdama povodom 200. godišnjice Prvog srpskog ustanka.

Otac Dragan je naglasio da Zoran gestom odvažnosti nije samo spasao devojčicu, već dao ohrabrenje i motivaciju da tako reaguju svi koji se nađu u sličnoj situaciji.

Zoranu Živkoviću, u međuvremenu, stigla je i čestitka ministra unutrašnjih poslova Nemačke Horsta Zehofera.

RepublikaFoto: youtube.com/Bild
Foto: Ilustracija

- Prijatno me iznenadilo da čestitke stižu sa tako visokog mesta. Međutim, čestitke i pokloni koje mi je danas uručio otac Dragan u ime naše Crkve i pohvale i podrška okupljenih vernika, daleko su mi značajniji i srcu bliži. Divno je bilo sa drobim ljudima podeliti radost spasavanja jednog mladog života", kazao je Živković za "Vesti" - prenosi Tanjug.

On je istakao da ga je "Božija ruka" posle obilaska manastira u Srbiji dovela nazad u Berlin da se u pravom trenutku nađe toj maloj devojčici.

Iz jednog ograđenog igrališta u Berlinu, 18. juna uveče, jedan muškarac oteo je devojčicu.

To je primetila jedna majka, koja se, kako prenose mediji, spremala da krene kući sa svojom ćerkom.

Na izlazu igrališta primetila je devojčicu koja je, u trenutku nepažnje njene majke, kratko razgovarala sa muškarcem, koji ju je uzeo i poneo na ramena.

O tom zapažanju žena je obavestila Zorana, koji je vlasnik jednog kioska.

Zoran je odmah potrčao za muškarcem i zaustavio ga, te ga naterao da vrati dete.

- Upravo sam došao biciklom, kada mi je prišla jedna žena i rekla da jedan muškarac nosi dete koje mu ne pripada. Odmah sam potrčao za njim, par stotina metara. Kada sam ga upitao da li je to njegovo dete, počeo je da se znoji, i priznao da nije - rekao je ranije heroj Zoran.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading