(VIDEO) Šok snimak kruži mrežama: Merenje toksičnosti maske pri svakom izdisaju - brojke koje aparat pokazuje su alarmantne!

Autor: Republika

Razonoda

05.07.2020

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društevnim mrežama pojavio se, slobodno se može reći, šokantan snimak koji prikazuje toksičnost zaštitne maske!

Reč je o videu u kojem voditelj u programu meri toksičnost maske pri svakom izdisaju. Masku nosi dečak, a brojke koje aparat pokazuje su uznemirujuće!

Vidi se kako se vrednosti na aparatu uvećavaju neverovatnom brzinom, pa čak u nekom trenutku aparat ne može ni da izmeri te vrednosti!

U samom videu je i šema na kojoj je prikazano kako koji nivo toksičnosti deluje na čoveka, njegovo opšte stanje i zdravlje...

Tu se vidi da je recimo visina toksičnosti od 250 do 300 miligrama po litru jednaka normalnom vazduhu u okruženju, a toksičnost od 350 do 1.000 je karakteristična za vazduh u zatvorenom, dok je toksičnost od 1.000 do 2.000 zapravo ekvivalent za "loš vazuh" koji može da izazove pospanost! Toksičnost od 2.000 do 5.000 može da izazovce glavobolju, pospanost, gubitak koncentracije, povećan broj otkucaja srca (aritmija) i blagu mučninu. I toksičnost od preko 5.000 miligrama po litru može da dovede do toga da se ostane bez kiseonika!

Foto: twitter.com/@nLiigjvL1GCBgnu
Prikaz toksičnosti

Video kruži Tviterom, ali nije poznato o kojoj televiziji je reč, kao ni koliko su navedeni podaci relevantni. U svakom slučaju, sama činjenica da ovaj video kruži društvenim mrežama znači da je dostupan ogromnom broju ljudi i da može da izazove paniku jer podaci koji se u njemu iznose su, svakako, uznemirujući i zabrinjavajući.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading