DA LI ŠPANIJA PREUZIMA KONTROLU NAD KATALONIJOM?

Autor: Tanjug

Svet

22.10.2017

05:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik španskog Senata Pedro Blanko izjavio je večeras da će na sednici u petak biti održano glasanje o merama koje je vlada Španije predložila za preuzimanje kontrole nad severoistočnim regionom Katalonijom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
U petak glasanje o merama prema Kataloniji

Kako navodi AP, konzervativni senator Blanko kazao novinarima da će biti formirana specijalna komisija od 27 senatora, koja će prvu procenu mera vlade saopštiti u utorak.

Predsednik regiona Katalonije Karles Pudždemon ima pravo da iznese žalbu na ove mere tako što bi se pojavio pred tom komisijom u četvrtak u podne ili poslao izaslanika.

Agencija navodi da se očekuje da specijalna komisija usvoji konačni predlog koji će biti iznet na plenarnoj sednici u petak na konačno usvajanje i podseća da vladajuća Narodna partija ima apsolutnu većinu u Senatu, a da se očekuje da će dobiti i široku podršku opozicionih senatora za mere na očuvanju jedinstva Španije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading