SZO UPOZORAVA: Epidemija ne slabi, već se pogoršava! Nošenje maske može da spasi živote!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

02.07.2020

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da je 60 odsto, od 10 miliona obolelih širom sveta, registrovano u junu, što, upozorila je, pokazuje da se epidemija pogoršava, a ne da slabi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tedros Adanom Gebrejesus

Direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus rekao je da se dnevno zabeleži i do 160 hiljada slučajeva i pozvao sve države da sveobuhvatno pristupe borbi protiv virusa.

- Pronađite, izolujte i brinite o svakom slučaju, pratite i stavljajte u karantin njihove kontakte, obucite i opremite zdravstvene radnike, obrazujte i osnažite građane da mogu da čuvaju sebe i druge - rekao je Tedros.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Tedros je upozorio da zemlje koje primenjuju samo deo mera imaju "dug put pred sobom", prenosi Glas Amerike.

- Ne samo testiranje. Ne samo fizička distanca. Ne samo praćenje kontatata. Ne samo nošenje maski. Nego sve odjednom - rekao je on i naglasio da je jedna od stvari koju je naučio u proteklih šest meseci da nikad nije kasno da se promeni situacija u nekoj zemlji.

Direktor SZO napomenuo je da nošenje maske nekada može da spase život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading