ŠOKANTNO OTKRIĆE: Francuski naučnici su uz pomoć testa za koronaviurs pronašli potpuno novi virus

Autor:

Svet

29.06.2020

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski naučnici su u danas pomoću testa za koronavirus otkrili jednu novu vrstu virusa koju su nazvali "kristoli virus".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Iznenađujući rezultat pojavio se tokom testiranja jedne 58-godišnje žene, a za sada, naučnici najavljuju da nema razloga za paniku i strah jer ovaj virus nema takvu moć širenja kao korona.

- Ono što je važno naglasiti jeste da je ovaj virus pronađen kod osobe koja ima slab imuni sistem i koja ima mnoga patološka stanja - izjavio je Žan Mišel Pavlotski za AFP.

Profesor medicinske biologije ističe da se bolest ovog virusa širi preko komaraca, te da on nije toliko opasan kako bi izazvao epidemiju većih razmera.

Sve vesti iz rubrike svet možete pronaći ovde.

- Način širenja ove bolesti nema nikakve veza sa prenošenjem koronavirusa. Kod korone, bolest se širi ljudskim kontaktom što je veoma važno naglasiti kada su u pitanju brzina širenja bolesti - zaključuje profesor Pavlotski.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading