LEKARI DEMANTUJU TEORIJE: Tramp nikad NIJE tražio da se smanji testiranje na koronu!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

23.06.2020

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri vodeća stručnjaka za javno zdravlje u SAD i članovi radne grupe za borbu protiv koronavirusa predsednika Donalda Trampa rekli su, tokom svedočenja u Kongresu, da on nikad nije tražio od njih da uspore testiranje na Kovid-19.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Pred Odborom za energiju i ekonomiju Predstavničkog doma svedočili su direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti Entoni Fauči, komesar Uprave za hranu i lekove (FDA) Stiven Han, direktor Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) Robert Redfild i pomoćnik ministra zdravstva Bret Džiroar.

Tramp je više puta ponovio da je učestalije i bolje testiranje dovelo do povećanja broja identifikovanih slučajeva zaraze koronavirusom širom zemlje, a na političkom skupu u subotu u Oklahomi, rekao je da je tražio da se uspori testiranje, mada je posle iz Bele kuće navedeno da se predsednik šalio.

Entoni Fauči takođe je rekao da je u SAD trenutno primetno uznemirujuće povećanje broja infekcija u nekoliko država, kao što su Teksas, Florida i Arizona.

Kao jedan od razloga za to, Fauči je naveo povećanje širenja virusa kroz međusobni kontakt osoba koje najverovatnije nisu poštovale predložene mere društvenog distanciranja, prenosi Glas Amerike.

- Predstojeće dve nedelje biće ključne kada je reč o našoj sposobnosti da se pozabavimo ovim skokovima koje vidimo na Floridi, u Teksasu, Arizoni i drugim državama - rekao je Fauči.

Stručnjaci su izrazili zabrinutost da bi ponovno otvaranje američke ekonomije moglo da dovede do novih talasa infekcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading