HOROR SCENA U KANADI: U avionu nađeno 38 mrtvih pasa!

Autor: Blic

Svet

21.06.2020

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanadske vlasti pokrenule su istragu nakon što je 500 kučića – od čega 38 mrtvih – pronađeno u avionu ukrajinske kompanije UIA na aerodromu u Torontu, saopštili su danas zvaničnici, preneo je “Gardijan”.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Preživeli francuski buldozi, popularna rasa u Kanadi, bili su dehidrirani, slabi i povraćali su kad su pronađeni u avionu iz Ukrajine koji je sleteo na aerodrom “Pirson” 13. juna. Kanadska Agencija za inspekciju hrane saopštila je da će o daljim merama odlučiti po okončanju istrage.

Jedan vlasnik psa koji je došao po svoju životinju iz aerodromskog teretnog prostora, gde je prošle subote pronađena štenad francuskog buldoga, rekao je da je prizor bio “horor”.

- Bila je to noćna mora – rekao je on.

UIA je izrazila “saučešće zbog tragičnog gubitka života životinja” na njihovom letu i navela da sarađuje sa lokalnim vlastima.

Skot Viz sa Univerziteta Gvelf rekao je da je prodaja kučića u Kanadi veoma profitabilna. Kupci uglavnom veruju da se životinje uzgajaju u Kanadi, ali on kaže da u stvarnosti “mi ne znamo na koje načine mnogi od njih dolaze, gde odlaze i odakle dolaze”.

-Ovde postoji potencijalno neka komponenta organizovanog kriminala… Rekli ste 500 buldoga – ako se oni prodaju za 3.000-4.000 dolara po psu, to je ogromna svota novca – rekao je Viz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading