TRAMP ĆE DA POŠIZI! Sud u SAD doneo odluku: Boltonova knjiga može da bude objavljena!

Autor: Tanjug

Svet

20.06.2020

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savezni sud presudio je danas da knjiga bivšeg američkog savetnika za bezbednost Džona Boltona može da bude objavljena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Ova odluka je doneta uprkos pokušaju administracije predsednika Donalda Trampa da to blokira zbog zabrinutosti da bi poverljive informacije bile dostupne javnosti.

Odluka Okružnog sudije Rojsa Lamberta predstavlja pobedu za Boltona u slučaju u kojem je zabrinutosti za bezbednost bila suprotstavljena pravu iz Prvog amandmana američkog Ustava kojim je garantovana sloboda govora, navodi AP.

Presuda znači da će u izbornoj godini biti objavljeni memoari u kojima Bolton pruža ne baš pozitivnu sliku Trampovog vođenja spoljne politike tokom burnih godinu i po, koliko je proveo na mestu savetnika za nacionalnu bezbednost.

Trampova administracija pokušala je da na sudu oduzme zaradu na knjigu "U prostoriji u kojoj se dogodilo" ("In the Room Where it Happened") i da zaustavi njeno objavljivanje, tvrdeći u tužbi da je Bolton prekršio ugovor o poverljivosti informacija i da je na taj način rizikovao nacionalnu bezbednost.

Tramp je oštro je kritikovao Boltona, optuživši ga da je u knjizi koja je izavala burne reakcije u SAD izneo laži.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading