PUTINOVA DESNA RUKA DMITRIJ PESKOV OTKRIVA: Šef Kremlja zabrinut zbog Trampa

Autor: Tanjug

Svet

20.06.2020

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je, u situaciji kada Sjedinjene Američke Države potresaju masovni protesti, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin zabrinut u pogledu toga koliko poverenja može da ima u dogovore sa američkim kolegom Donaldom Trampom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

U intervjuu za rusku novinsku agenciju Interfaks, Peskov je rekao da je Putinu potrebno da zna da može da ima poverenje u dogovore postignute sa Trampom, i naveo da sve veća nepredvidljivost poteza koje povlači Vašington izaziva zabrinutost u prestonicama zemalja širom sveta.

Važno je da Putin zna da u Trampu ima sagovornika koji je u stanju da na odgovoran način učestvuje u dijalogu sa njim o tome kako poboljšati tu situaciju, rekao je Peskov, čije reči prenosi Rojters.


Agencija podsećajući na najavu američkog Stejt dipartmenta da će sledeće sedmice u Austriji izaslanici SAD i Rusije razmotriti unapred usaglašene teme koje se tiču budućnosti kontrole naoružanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading