Policajac ubijen tokom rutinske saobraćajne kontrole

Autor: Tanjug

Svet

19.06.2020

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novozelandski policajac je ubijen, a drugi teško ranjen tokom rutinske saobraćajne kontrole u Oklandu, a za napadačem se traga, objavila je policija Novog Zelanda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija


Dvojica policajaca, koji su pokušali da zaustave vozilo iz kojeg je pucano na njih, bila su nenaoružana, što je u Novom Zelandu uobičajeno, jer oružje nose samo pripadnici specijalne policije na aerodromima.

- Prema dosadašnjoj istrazi, ništa nije ukazivalo na to da će se dogoditi bilo šta neuobičajeno - izjavio je šef policije Endrju Koster na konferenciji za štampu, prenosi Si-En-En.

Policija nije navela razlog zbog kojeg su policajci zaustavili automobil kako bi obavili kontrolu.

Škole u blizini mesta događaja u zapadnom delu Oklanda su zatvorene, a policija traga za počiniocem, koji je prilikom bega automobilom lakše povredio i jednu civilnu osobu.

Na Novom Zelandu, gde je oružano nasilje relativno retko, ubijeni policajac je prva žrtva među snagama reda za više od poslednjih deset godina.

Od 1890. godine samo 32 policajca poginula su na dužnosti, podaci su sa sajta policije Novog Zelanda.

Debata o tome da li policija treba da bude naoružana intenzivirana je tokom poslednjih sedmica na Novom Zelandu.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading