BOLTON BI DA MI SE SVETI, JER SAM GA ŠUTNUO K'O BOLESNO ŠTENE: Tramp se premijerno oglasio o knjizi koja je uzburkala strasti u SAD

Autor: Tanjug

Svet

18.06.2020

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Dobnald Tramp oštro je danas kritikovao svog bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, optuživši ga da je u svojoj knjizi koja je izavala burne reakcije u SAD izneo laži.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tramp i Bolton

- Boltonova knjiga, koja dobija užasne recenzije, predstavlja kompilaciju laži i izmišljenih priča, s ciljem da ja izgledam loše - ocenio je Tramp na Tviteru.

Dodao je da "mnoge smešne izjave" koje mu Bolton pripisuje nikada nisu izrečene, i da je to čista fikcija.


- Samo pokušava da mi se osveti što sam ga šutnuo kao bolesno štene - istakao je Tramp.


Knjiga "U prostoriji u kojoj se dogodilo" ("In the Room Where it Happened") je već mesecima predmet pravnog spora između Bele kuće i bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost.

Sukob je eskalirao u utorak nakon što je Trampova administracija na sudu pokušala da Boltonu oduzme zaradu na knjigu i da zaustavi njeno objavljivanje, tvrdeći u optužbi da je prekršio ugovor o poverljivosti informacija i da je na taj način rizikovao nacionalnu bezbednost.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading