PUTIN STAVIO TAČKU NA PREKRAJANJE ISTORIJE: Crvena armije je pobedila nacizam! I TAČKA!

Autor: Tanjug

Svet

18.06.2020

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sovjetski Savez i Crvena armija bili su presudni za poraz nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu, bez obzira ko u naše vreme pokušava da dokaže suprotno", poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Sovjetski Savez i Crvena armija, ko god danas pokušavao da dokaže suprotno, dali su glavni i odlučujući doprinos porazu nacizma - naveo je Putin autorskom članku o istoriji Drugog svetskog rata, objavljenom u američkom časopisu „Nešenal interest"

Putin je naglasio da se „mi borimo za istinsku, bez ulepšavanja i nezataškanu istinu o ovom ratu“, naveo je Putin u tekstu pod nazivom „Istinite pouke o 75. godišnjice Drugog svetskog rata“.


On je naglasio da ne postoje nikakvi arhivski dokumenti koji ukazuju na to da je Sovjetski Savez razmatrao mogućnost preventivnog napada na Nemačku, prenosi Sputnjik.

- Mnogo novih nedavno otkrivenih ili deklasifikovanih materijala korišćeno je i u pripremi ovog članka. U vezi s tim, mogu potpuno odgovorno da izjavim: ne postoje arhivski dokumenti koji bi potvrdili sumnje da je S S SR nameravao da započne preventivni rat protiv Nemačke - naveo je ruski lider.

Putin je naveo da se komanda sovjetskih oružanih snaga zaista vodila doktrinom koja je u slučaju agresije podrazumevala brzo odbijanje neprijateljskih dejstava, prelazak na ofanzivu „i vođenje rata na neprijateljskoj teritoriji“.

- Međutim, takvi strateški planovi nisu podrazumevali nikakvu nameru da prvo napadnu Nemačku - zaključio je Putin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading