Rusi ne gledaju u tuđe dvorište - AMERIKO, ZAPITAJ SE KO SU TI PRIJATELJI

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

20.10.2017

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija se nije nikada mešala u unutrašnje stvari SAD, i kao i ranije, spremna je za normalizaciju bilateralnih odnosa i preporučuje Vašingtonu da traži one koji su se mešali u njihove izbore među "saveznicima i prijateljima", navodi se u komentaru ambasade Rusije u SAD povodom izjave stalne predstavnice SAD pri UN Niki Hejli.

RepublikaFoto: instagram.com/fadetobeige
Ambasada Rusije u SAD

Stalna predstavnica SAD pri UN Niki Hejli tokom diskusije u Institutu Džordža Vašingtona izjavila je da je mešanje u izbore drugih država oružje koje Rusija voli da koristi, jer nema jaku ekonomiju i jer su "oružane snage zemlje nedovoljno velike". Mešanje jedne države u izbore u drugoj nazvala je "načinom vođenja rata". Pritom, ona za umešanost krivi Rusiju.

- Više puta i na svim nivoima smo izjavljivali: Rusija se nije mešala u unutrašnje poslove SAD - navodi se u komentaru objavljenom na sajtu ambasade.

- Hteli bismo da podsetimo koleginicu Niki Hejli da one koji su se mešali u izborni proces u SAD na najotvoreniji način i bez presedana treba tražiti među zvaničnim proglašenim saveznicima i prijateljima - navodi se u komentaru.

- Bez obzira na neprijateljske korake, Rusija se svih ovih godina zalagala za povratak normalnim odnosima sa SAD. Spremni smo da ih gradimo na ravnopravnoj osnovi uz uzajamno poštovanje. Otvoreni smo maksimalno za dijalog sa SAD po svim bilateralnim i međunarodnim pitanjima - navela je ambasada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading