RAZBUKTAVA SE BITKA NA ŽIVOT I SMRT U SAD! Pelosi: Tramp nepodoban da bude predsednik

Autor: Tanjug

Svet

18.06.2020

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajuća američkog Predstavničkog doma Nensi Pelosi izjavila je danas da otkrića u knjizi bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona pokazuju da je predsednik Donald Tramp nepodoban i nepripremljen da bude predsednik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nensi Pelosi

Ona je najavila da će demokrate u Predstavničkom domu nastaviti da nadgledaju njegov rad i ponašanje.

- Predsednik Tramp je nedvosmisleno etički nepodoban i intelektualno nepripremljen da bude predsednik SAD. To izgleda nije važno republikancima u američkom Senatu - rekla je Pelosi na konferenciji za novinare.


Ona je rekla da je u konsultacijama sa vodećim demokratama o tome da se Džon Bolton pozove da svedoči, prenosi Rojters.

Bolton u svojoj novoj knjizi tvrdi da je Tramp prošle godine pitao kineskog predsednika da mu pomogne da pobedi na ovogodišnjim izborima, preneo je CNN.

Boltonova knjiga "U prostoriji u kojoj se dogodilo" je već mesecima predmet pravnog spora između Bele kuće i bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost.

Sukob je eskalirao u utorak nakon što je Trampova administracija na sudu pokušala da Boltonu oduzme zaradu na knjigu i da zaustavi njeno objavljivanje, tvrdeći u optužbi da je prekršio ugovor o poverljivosti informacija i da je na taj način rizikovao nacionalnu bezbednost.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading