KRENUO DRUGI TALAS?! Peking uvodi karantin

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

16.06.2020

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Peking uvodi ograničavajuće mere zbog novog talasa virusa korona, a vlasti su apelovale na građane da ne izlaze iz kuća, prenosi „Saut Čajna morning post“.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

List navodi da se zatvaraju sve osnovne i srednje škole u gradu, a učenici će nastaviti sa nastavom od kuće. Zatvaraju se univerziteti, kao i svi zabavni i sportski objekti. Situacija sa virusom u gradu je okarakterisana kao „ozbiljna“. 

Vlasti kineske prestonice apelovale su na građane da ne napuštaju grad, ali da u slučaju preke potrebe moraju priložiti potvrdu da nisu zaraženi, saopštio je zamenik sekretara vlade Pekinga Čen Bej. Test ne sme biti stariji od sedam dana.

Pre nekoliko dana na jednoj od najvećih pijaca u Pekingu otkriveno je novo žarište virusa korona. Predstavnik glavnog grada izjavio je da su svi novootkriveni nosioci virusa korona posetili kvantašku pijacu, a zvaničnici distrikta Fengtai saopštili su da su iz predostrožnosti potpuno izolovali 11 kvartova u okolini kvantaške tržnice.

U utorak je u Pekingu registrovano 27 osoba zaraženih kovidom 19, posle dva meseca bez ijednog slučaja obolevanja. Od 11. juna ukupno je registrovano 106 zaraženih pacijenata koji se nalaze u bolnicama u izolaciji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading