Grčka spremna za turiste, zdravlje prioritet

Autor: Tanjug

Svet

13.06.2020

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravstvena sigurnost turista biće ove sezone prioritet za Grčku koja u ponedeljak otvara aerodrome za strane turiste, izjavio je danas premijer Kirijakos Micotakis tokom posete ostrvu Santorini, popularnoj turističkoj destinaciji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustarcija

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam na Santoriniji i što mogu da pošaljem poruku da je Grčka spremna da dočeka turiste ovog leta tako što će njihovu bezbednosti i zdravlje staviti na prvo mesto - rekao je Micotakis.

Grčka je povećala broj zdravstvenih radnika na svojim ostrvima, a Micotakis je, sa maskom na licu, posetio zdravstvene ustanove i doktore na Santoriniju.

Grčka će testirati sve putnike koji dolaze sa aerodroma koji se smatraju visokorizičnim i oni će biti u karantinu do 14 dana, zavisno od rezultata. Putnici koji dolaze sa svih ostalih aerodroma biće testirani po slučajnom uzorku, prenosi Rojters.

Grčku je prošle godine posetilo 33 miliona turista od čega je zemlja imala prihode u iznosu od 19 milijardi evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading