RUSKI POSLANIK ŽESTOKO OPTUŽIO VAŠINGTON: SAD finansiraju "Jehovine svedoke"

Autor: Tanjug

Svet

10.06.2020

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik Državne dume sa Krima Ruslan Balbek izjavio je da organizacije „Jehovini svedoci“ i „Hizb ut Tahrir“, koje su zabranjene u Rusiji, finansira američki Stejt department.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Balbek je time prokomentarisao godišnji izveštaj Stejt departmenta o poštovanju slobode veroispovedanja u svetu u 2019. godini, u kome Amerika optužuje ruske vlasti da progone organizacije "Jehovini svedoci“ i „Hizb ut Tahrir“.

- Organizacije "Jehovini svedoci" i "Hizb ut Tahrir" osmišljene su da destabilizuju region i utiču na stanovništvo. Te organizacije šire među masama isključivo američke interese i one su odskočna daska za obojene revolucije. Stoga na stranu sve tre brige Stejt departmenta zbog nekakvog progona – prilikom rešavanja naših unutrašnjih pitanja nećemo nikoga slušati - rekao je Balbek.

U aprilu 2017. godine Vrhovni sud Rusije Vrhovni sud Rusije je proglasio Jehovine svedoke ekstremističkom organizacijom i zabranio njenu delatnost na teritoriji zemlje. Sud je u odluci naložio da odmah prekine sa radom svih 395 odeljenja Jehovinih svedoka na teritoriji Rusije. Imovinu organizacije će konfiskovati država.

Stranka islamskog oslobođenja“ („Hizb ut Tahrir el Islami“) je islamska politička partija, osnovana u Palestini 1953. godine. Aktivna je u Siriji, Egiptu, Jordanu, Tunisu, Kuvajtu, Palestini, Turskoj i Zapadnoj Evropi.

U nekoliko svetskih zemalja proglašena je za terorističku organizaciju, a u Rusiji je zabranjena odlukom Vrhovnog suda iz 2003. godine. Cilj organizacije je eliminisanje nemuslimanskih vlada i uspostavljanje islamske vlade na globalnom nivou stvaranje „Svetskog islamskog kalifata“.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vuk

14.06.2020 07:06

Fake news. Jehovini svedoci su strogo politicki neutralni i zato su u samim SAD bili progonjeni polovinom proslog veka. Ova islamska org mi nije poznata ali za JS je sigurno. Rusija se vratila odavno staljinistickim principima i politickom progonu i opresini a opsesija nasih medija da pljuju po Svedocima i plasiraju sve same lazi i prenose kad god ko lane na njih a ni jednu proverenu info da objave i,i pohvale je za psihijatriju.