(VIDEO) Demonstranti u Americi "izgubili glavu" od besa, a onda udarili po Kolumbu: Statua završila na dnu jezera!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.06.2020

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demonstranti koji su se okupili u parku Bird u Ričmondu srušili su statuu Kristofera Kolumba, zapalili je i bacili u jezero.

Foto: youtube.com/WTVR CBS 6
Statua bačena u jezero

Nakon toga, oni su na osnovu na kojoj je stajala statua postavili znak na kome piše "Kolumbo predstavlja genocid", izvestio je NBC, preneo je AP.

U parku nije bilo policije, ali je viđen helikopter koji je cirkulisao u tom području nakon što je statua srušena sinoć u 20.30 časova, javio je "Ričmond tajms-dispeč".

Ranije takom dana aktivistkinja Čelzi Higs-Vajs i drugi demonstranti govorili su okupljenima u parku Bird o teškoćama starosedelaca i Afroamerikanca u Americi.

Statua Kristofera Kolomba podignuta je u Ričmondu 1927. godine i to je bila prva njegova statua na jugu SAD.

Ona je srušena usred nacionalnih protesta zbog smrti Džordža Flojda i nekoliko dana nakon što je srušena statua konfederacijskog generala Vilijamsa Kartera Vikema u parku Monro.

U Bostonu je statua Kristofera kolumba pronađena obezglavljena. U toku je policijski postupak utvrđivanja počinilaca ovog dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Maxmen

10.06.2020 12:24

I da im se nesto kaze,kao sto im rekla Kataieva zena,bicete izbaceni iz kluba,drzave,itd. Njhovo vreme je doslo,prvo se istresite na spomenicima,kasnije na ljudima koji nemisle kao vi.