TRAMP IPAK POPUSTIO: Radi na predlozima za reformu policije

Autor: Tanjug

Svet

09.06.2020

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp uskoro će imati listu predloga za reformu policije koja se može ostvariti kombinacijom izvršnih i zakonodavnih akcija, a neke od njih se poklapaju s predlozima demokrata, saznaje Foks njuz.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Potencijalne izvršne akcije bile bi preduzete u Ministarstvu pravosuđa, a izvedene u saradnji sa snagama reda i zakona i vođama lokalnih zajednica.

Predstavnik zakonodavstva je senator Tim Skot, a na sastanku s njim se u Beloj kući nalaze i šef predsednikovog kabineta Mark Medouz i stariji savetnik Džared Kušner, kao i policijski savetnik Džerom Smit.


Prioritet će biti stavljen na zaštitu građana, ali ne tako da policiji ruke budu vezane, rečeno je Foks njuzu.

Tramp se našao s pripadnicima snaga reda i zakona koji su mu dali predloge za moguće reforme policije.

Na ovaj korak Trampa su naveli događaji nakon smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu. Četiri policajca optužena su za Flojdovu smrt, koja je bila razlog za proteste širom zemlje, i neposredni razlog za pljačkanje, nasilje i paljenje crkve Svetog Džona u neposrednoj blizini Bele kuće.

Bela kuća je odgovorila i na kritike da bi Tramp trebalo da se javno građanima obrati povodom policijskih reformi tvrdeći da “akcije govore glasnije od svih reči” i da će predsednik radije provesti vreme radeći na predlozima, nego pišući govore.

Predlozi bi trebalo da se nađu na stolu krajem nedelje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading