PUŠKA BUDUĆNOSTI: Rusi prave snajper dometa 7 kilometara

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

05.06.2020

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najavivši izradu nove puške, generalni direktor kompanije "Lobajev arms" Vladislav Lobajev podsetio je da je trenutno najveći domet jedne snajperske puške 4,2 kilometra, kao i da je to izvedeno puškom "sumrak".

Foto: Ilustracija

- Radimo na izradi puške sa metkom koji će biti u stanju da gađa mete na udaljenosti od rekordnih sedam kilometar. Takve puške na svetskom tržišti još uvek nema - istakao je.

Prema njegovim rečima, biće konstruisana i specijalna municija koja će dodatno omogućiti da prilikom gađanja mete na ovoj udaljenosti bude zagarantovan pogodak, prenosi Sputnjik.

- Nova municija će biti u potpunosti novina na našem tržištu, revolucionarna ideja. Odlkovaće se i veličinom i brzinom leta od svih prethodnih tipova metaka. Ne želim da otkrivam više detalja - dodao je.

Prema rečima Lobajeva, nova puška bi trebalo da bude spremna već početkom 2021. godine, ali zbog pandemije koronavirusa koja je zahvatila svet, moguće je da će se premijera ovog snajpera malo i odložiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading