Tunberg: Protesti u SAD su deo borbe protiv klimatskih promena

Autor: Tanjug, Republika

Svet

05.06.2020

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka borba za rasnu pravdu nakon ubistva Džordža Flojda deo je borbe protiv klimatskih promena i za socijalnu pravdu koja nas sve ujedinjuje, rekla je danas tinejdžerska aktivistkinja za klimu Greta Tunberg.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Greta Tunberg

- Moramo da budemo ujedinjeni i setimo se da je borba za socijalnu pravdu, ekološku pravdu, rasnu i klimatsku pravdu ista borba - rekla je Tunberg, na pitanje novinara o vezi između njenog štrajkačkog pokreta u školi i protesta u SAD protiv rasizma, prenosi Rojters.

Ova 17-godišnja Šveđanka razgovarala je sa novinarima na događaju za sakupljanje medicinske pomoći za Brazil, koji je tesko pogođen pandemijom korona virusa.

Tunberg je poznata po kritikovanju svetskih lidera zbog neaktivnosti na polju klimatskih promena, a sada je zbog protesta širom SAD i pandemije korona virusa, proširila svoju poruku, podseća agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading