AMERIKANCI PUŠTAJU MILA NIZ VODU?! Tri udarca iz Vašingtona za crnogorskog diktatora

Autor: Republika

Svet

05.06.2020

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fotelja predsednika Crne Gore Mila Đukanovića žestoko je uzdrmana, sudeći bar prema "vetrovima" koji duvaju iz Vašingtona.

RepublikaFoto: youtube.com/ Nemanja 00
Milo Đukanović

Da su crnogorskom diktatoru, koji je na ovaj ili onaj način na vlasti već 30 godina, Amerikanci okrenuli leđa postalo je jasno kada je jedan od vodećih intelektualaca današnjice Frensis Fukojama u intervjuu za "Glas Amerike" ocenio da "Crna Gora nije demokratska država", pa da kao takva "ne može u Evropsku uniju".

Da ovo nije izdvojeno mišljenje poznatog politikologa, već da Amerikanci ozbiljno razmišljaju šta će i kako će sa podgoričkim vlastodršcem, jasno je na osnovu izveštaja "Fridom hausa" u kome se kaže da je režim u Podgorici po svojoj prirodi "hibridni režim".

Već samo ove dve kritike koje su stigle sa uticajnih adresa u SAD, i to onog dela koji je blizak globalističkim strujama i demokratama, dovoljan su razlog Đukanovićeve glavobolje.

Ali, to nije sve. 

Đukanović se našao i na tapetu penzionisanog generala Vesa Martina, koji je u autorskom tekstu za konzervativni sajt Taunhol, za koji su pisali i sinovi američkog predsednika Donalda Trampa Erik Tramp i Donald Tramp junior, ocenio da je tajna uspeha Đukanovića u kombinaciji "klijentelizma i kupovine", odnosno "krađe i moći".

Pri tom, treba imati na umu da kritike na račun Đukanovića dolaze u izbornoj godini (izbori će najverovatnije biti u septembru), kao i u godini kada je Đukanovićevo glasačko telo polako, ali temeljno, počelo da se osipa posle donošenja besramnog Zakona o slobodi veroispovesti, kao i narodnih litija koji su potom usledile. 

Ako se svemu dodaju i posledice po crnogorsku ekonomiju izazvane pandemijom koronavirusa i letnja sezona koja će po svemu sudeći "pući", teško je verovati da Đukanović ostaje na vlasti.

Da li će tako i biti, ostaje da se vidi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading