Zabrana plastike za jednokratnu upotrebu do 1. jula 2021.

Autor:

Svet

01.06.2020

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčka planira da do 1. jula 2021. zabrani upotrebu proizvoda za jednokratnu upotrebu napravljenih od plastike, izjavio je ministar za životnu sredinu i energiju Kostis Hacidakis.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Hacidikis je ovu vest saopštio na događaju upriličenom na jednoj plaži u Atini na kojem je najavljena saradnja između ministarstva životne sredine i energije i A. C. Laskaridis humanitarne organizacije pod nazivom "Grčka bez plastike za jednokratnu upotrebu".

Ministar je kazao da se u Grčkoj svakog dana upotrebi veliki broj plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu i da to mora da se okonča. Zbog toga se i pokreće inicijativa "Grčka bez plastike za jednokratnu upotrebu", koju je premijer snažno podržao, a koja mora se sprovede u saradnji sa građanima, rekao je Hacidikis.


Izvršna direktorka humanitarne organizacije A. C. Laskaridis izjavila je da Grčka čini veliki korak napred uvođenjem zabrane upotrebe plastike za jednokratnu upotrebu. Ona je pozvala na formulisanje novih zakona o zabrani upotrebe ovih proizvoda i dodala da bi njihovo usvajanje trebalo da bude praćeno kampanjom o podizanju svesti građana, prenosi Grik riporter.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading