TRAMP PRESEKAO: ANTIFA će biti teroristička organizacija u SAD!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

31.05.2020

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp najavio da će ANTIFA biti označena kao teroristička organizacija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tramp je to najavio na Tviteru, aludirajući da ova radikalna levičarska organizacija stoji iza protesta koji su uzdrmali Ameriku posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda tokom hapšenja.

- Sjedinjene Američke Države označiće ANTIFA kao terorističku organizaciju - napisao je Tramp na Tviteru.

 

​U nasilnim protestima koji su izbili u više američkih gradova došlo je do sukoba između policije i demonstranata, a bilo je i ljudskih žrtava i više povređenih.

 

Protesti su izbili pošto je Afroamerikanac Džordž Flojd preminuo u Mineapolisu, kada mu je policajac kleknuo nogom na vrat, zbog čega je optužen za ubistvo.

Pokret ANTIFA u Americi učestvovao je do sada u više protesta, među kojima je i onaj 2016. godine kada je Donald Tramp izabran za predsednika SAD.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
QAnon

01.06.2020 00:49

Antifa i Black Lives Matter su tipične Soroseve huliganske organizacije finansirane da vrše pritisak na Trumpa. Šta god Trump da bude uradio ocrniće ga mediji koji su u ogromnoj većini opet Sorosevi. Zamislite IQ onih koji misle da Hazaru (Sorosu) koji je još od malih nogu sarađivao sa nacistima nešto znače životi crnaca. Naravno oni znaju šta može da se od opijata kupi za par sto dolara ponuđenog keša, a usput i da se popljačka pokoja prodavnica.