Peskov otkrio gde će biti Putin tokom proslave godišnjice Dana pobede!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

31.05.2020

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin i strani lideri posmatraće paradu povodom 75. godišnjice Dana pobede u Drugom svetskom ratu 24. juna sa tribine na Crvenom trgu u Moskvi, rekao je danas porptarol Kremlja Dmitrij Peskov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Predsednik i gosti posmatraće paradu sa tribine, Nema sumnje da će šefovi stranih država ili vlada prisustvovati paradi - rekao je Peskov za TV kanal Rusija 1.

On je napomenuo da je neophodno uzeti u obzir "epidemiološke modalitete" i izrazio nadu da će mere zatvaranja do dana održavanja parade biti prošlost, prenosi Tas s.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dmitrij Peskov

Parada povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratut trebalo je da bude održana 9. maja, ali je odložena za 24. jun zbog pandemije koronavirusa.


Putin je ranije rekao da je 24. jun izabrao jer je na taj dan 1945. godine održana istorijska parada pobednika, koju su na Crvenom trgu ispred Kremlja predvodili maršali Žukov i Rokosovski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading