HAOS U SKUPŠTINI RS: Opozicija oterana iz parlamenta

Autor: Tanjug

Svet

17.10.2017

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nastavku redovne sednice Narodne skupštine Republike Srpske je izglasano udaljavanje opozicionih poslanika zbog onemogućavanja rada parlamenta, prenose banjalučki mediji.

RepublikaFoto: youtube.com/TV1 HD
Foto: Ilustracija

Nakon pauze, poslanici su glasali za udaljavanje opozicije iz sale, za šta je glasalo 44 poslanika, a niko nije bio protiv ni uzdržan. I tokom glasanja, poslanici opozicije su duvali u pištaljke, a neki od njih su seli za sto predsedavajućih, prenose Nezavisne.

Predsednik NS RS Nedeljko Čubrilović dao je novu pauzu, a nastavak sednice je neizvestan.

Poslanici opozicije ranije večeras su ponovo pokušali da blokiraju zasedanje 22. sednice Narodne skupštine RS tako što su kao i prethodni put izašli iza mesta gde sede predsedavajući Skupštine.


Poslanici opozicije su ustali sa svojih mesta, stali iza predsednika Skupštine Nedeljka Čubrilovića i duvajući u pištaljke pokušali da spreče ostale narodne poslanike da se izjasne o dnevnom redu sednice.

Uprkos tome, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je dnevni red na kome je Predlog rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Srpske.

Predlagači ove rezolucije su poslanički klubovi SNSD, SP i SDS-K.

Nije prihvaćen zahtev opozicije da u dnevni red skupštinske sednice bude uvrštena Rezolucija o strateškim ciljevima Republike Srpske, u periodu 2018-2023. godina.

Narodna skupština nije prihvatila ni zahtev opozicije da u dnevni red po hitnom postupku bude uvrštena informacija u vezi sa ponašanjem pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i sprečavanja narodnih poslanika da prisustvuju 21. redovnoj sednici i opravdanosti održavanja ove skupštinske sednice, te odluka o stavljanju van snage odluke o razrešenju glavnog revizora Republike Srpske.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading