(VIDEO) Haos u Mineapolisu zbog Džordža Flojda: Već drugi dan ne jenjavaju sukobi, oglasila se i Bela kuća!

Autor: Republika

Svet

28.05.2020

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strasti u Mineapolisu ne smiruju se drugi dan zbog Džordža Flojda, koji je preminuo nakon što mu je policajac kolenom pritisnuo vrat i prekinuo dotok kiseonika.

Koliko je situacija povodom ubistva Afroamerikanca ozbiljna pokazuju fotografije i snimci zgrada koje su u plamenu. Požar je izbio na jednom gradilištu, zahvativši zgradu u procesu izgradnje. Jedan sprat se i urušio.

 

 

Demonstranti su viđeni kako razbijaju izloge radnji i odnose stvari.

Neki građani su, iako podržavaju proteste protiv policijske brutalnosti, odlučili da naoružani zaštite lokalne radnje.

Guverner Minesote Tim Volc je sinoć na svom profilu na Tviteru poručio da je se protest razvio u "ekstremno opasnu situaciju".

Ranije tokom dana demonstratni su otišli do kuće policajca koji je ubio Flojda i tom prilikom na pločniku ispred njegove kuće napisali "Ubica".

 

 

Osim demonstranata, veliki broj policajaca se okupio ispred njegove kuće.

Bela kuća: Pravda u Mineapolisu će biti zadovoljena

Pravda u Mineapolisu biće zadovoljena, poručila je večeras na brifinga za medije portparolka Bele kuće Kejli Mekeneni, navodeći da je predsedenik SAD Donald Tramp dobio izveštaj ministra pravde (vrhovnog tužioca) Vilijema Bara i Federalnog istražnog biroa (FBI).

Prethodno je Ministarstvo pravde istragu u umešanost policije u smrt Afroamerikanca Džordža Flojda označio najvišim prioritetom, prenosi Glas Amerike.

- Iskusni tužioci i istražioci FBI-ja bave se slučajem u kome se utvrđuje da li su policajci narušili federalne zakone, navodi se u saopštenju Ministarstva dva dana nakon masovnih protesta zbog smrti nenaoružanog Afroamerikanca u gradu Mineapolisu, u državi Minesota.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading