(VIDEO) "Ne mogu da dišem!" Brutalno hapšenje šokiralo svet: Policajac klečao na vratu muškarcu koji je kasnije preminuo!

Autor: Republika

Svet

27.05.2020

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvorica policajaca iz Mineapolisa otpuštena su zbog umešanosti u smrt Afroamerikanca, koji je umro nakon što je jedan od njih stao kolenom na njegov vrat i tako ga držao na zemlji skoro osam minuta, dok je on govorio da ne može da diše, prenosi CNN.

FBI istražuje incident koji se dogodio u ponedeljak uveče i koji je privukao veliku pažnju i osudu nacije nakon što se pojavio na društvenoj mreži.

 

 

Nakon nekoliko minuta moljenja dok je policajac svojim kolenom pritiskao njegov vrat, Džorž Flojd se nije pomerao, oči su mu bile zatvorene, a glava naslonjena na kolovoz.

Smrt Džordža Flojda (46) izvela je na ulice Mineapolisa hiljade ljudi u utorak. Oni su nosili parole na kojima je pisalo "Ne mogu da dišem" i isto uzvikivali.

Ono što dodatno komlikuje strašan slučaj jeste i činjenica da su se na društvenim mrežama pojavile fotografije policajca koji je nogom pritiskao nesrećnog čoveka, na kojima on nosi kačket sa natpisom koji poručuje da je bela rasa ta koja ponovo treba da vlada!

Ustalom, pogledajte spornu fotografiju i procenite sami...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A wolf in wolves clothing. The demons are among us. #Fightthecowards

A post shared by Ice Cube (@icecube) on May 27, 2020 at 5:38am PDT

 

Ova "slučajnost" još više baca sumnju na to da je ovakav razvoj događaja zapravo rezultat sumanutih rasističkih ideja i stavova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading