Korona se širi u oblasti Amazona: Lokalnom stanovništvu ni izolacija ne pomaže

Autor: Tanjug, Republika

Svet

22.05.2020

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tres Unidos, autohtono selo brazilske prašume u Amazoniji, zabranilo je uzlaz za sve posetioce nadajući se da će ih izolacija sačuvati od virusa, ali to se nije desilo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Novi korona virus je, najverovatnije, stigao uz Rio Negro, džinovsku vijugavu reku koja povezuje Tres Unidos sa najvećim gradom Amazonije, Manausom - udaljenim pet sati brodom.

Reke, koje su od životne važnosti za ove udaljene zajednice, sada takođe donose bolest. Na mapi koju je objavila brazilska vlada potvrđene smrti od korona virusa predstavljene su tačkama koje prate reke u tim udaljenim delovima zemlje.

Drama 35 porodica plemena Kambeba ponavlja se u autohtonim zajednicama širom Amazonije, dok se epidemija kreće uzlaznom putanjom iz Manausa, jednog od najteže pogođenih gradova u Brazilu, gde su jedinice intenzivne nege pretrpane, a za sahranjivanje umrlih se koriste masovne grobnice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading