Uspešno testiranje: Ruski istraživači vakcinom razvili imunitet na koronu, tvrde da nije bilo neželjenih efekata

Autor: Tanjug, Republika

Svet

22.05.2020

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski istraživači koji rade na vakcini protiv koronavirusa razvili su imunitet na infekciju nakon što su je proverili na sebi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naučnici iz Istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamalej nisu toliko radili na testiranju koliko su radili na zaštiti kako bi mogli da nastave sa radom, izjavio je direktor tog centra Aleksander Gincburg za Interfaks, preneo je "Mosko tajms".

- Svi su živi, zdravi i srećni - rekao je Gincburg na pitanje da li su imali neželjene efekte, i dodao da su "svi koji su bili uključeni u razvoj zaštićeni".

Gincburg nije rekao koliko je ljudi primilo vakcinu, koja koristi oslabljeni virus da bi isporučila male delove patogena i podstakla imuni odgovor. On je naveo da je vakcinu primio širok spektar onih koji rade na vakcini, predkliničkih istraživaca i tehnologa.

Istraživački centar čeka na rezultate na probama izvršenim na majmunima kako bi tražili dozvolu od Ministarstva zdravlja da počnu kliničke probe na ljudima, istakao je Gincburg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading