Merkel: Svetski lideri da pomognu najsiromašnijim zemljama

Autor: Tanjug

Svet

20.05.2020

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetski lideri trebalo bi da pomognu najsiromašnijim zemljama da prežive pandemiju korona virusa nastavljanjem razvojne pomoći i preduzimanjem daljih koraka pored već dogovorenog moratorijuma duga, izjavila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel

- Za Nemačku to znači da neće smanjivati razvojnu pomoć, već dodatno ulagati u pomoć u inostranstvu i reorganizovati sredstva tako da se bolje uklapaju u ovu pandemijsku situaciju - rekla je Merkel novinarima nakon videokonferencije sa liderima međunarodnih organizacija poput Međunarodnog monetarnog fonda, Svetske banke i Svetske trgovinske organizacije, prenosi Rojters.

Merkel je, inače, zajedno s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, u ponedeljak predložila fond od 500 milijardi evra kako bi se pomoglo zemljama članicama Evropske unije koje su najteže pogođene pandemijom kovid-19.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading