Bajden: Donald bolje da se zove Tviti!

Autor: Republika

Svet

20.05.2020

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokratski kandidat u trci za predsednika SAD Džo Bajden otkrio je nadimak koji je smislio za svog glavnog rivala - aktuelnog predsednika, rekavši da je Donald Tramp u stvari predsednik Tviti (Tweety), što je, zbog načina na koji se izgovara, dvostruka aluzija - na ime male žute ptičice iz crtaća i često tvitovanje Trampa na Tviteru.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Džozef Bajden

- Tramp je i jutros ponovo tvitnuo nešto i ja ga zovem predsednik Tviti - rekao je bivši potpredsednik SAD, naglašavajući da Tramp mora da se fokusira na probleme, umesto da troši vreme na Tviteru, i ubrza oslobađanje sredstava iz novog paketa mera namenjenog oporavku zemlje od pandemije.

Podsetimo, Tramp odavno Bajdena naziva Uspavani Džo u nameri da istakne da on nema kondiciju i energiju za funkciju za koju se kandiduje, a odavno za Hilari Klinton koristi nadimke "pokvarena", "kreketuša" i "bezdušna", a za ostale protivkandidate je smislio: Ludi Berni Sanders, Mini Majkl Blumberg i Pokahontas Elizabet Voren, zbog aluzije na njeno domorodačko poreklo.

Lidera Severne Koreje Kim Džong Una nazvao je Roketmen (čovek raketa), a sirijskog predsednika Bašara el Asada Životinja Asad.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading