Snage Haftara povlače se sa fronta u Tripoliju!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

20.05.2020

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snage samoproglašene Libijske nacionalne armije (LNA) Kalife Haftara saopštile su danas da se povlače sa svih linija fronta u Tripoliju.

Kalifa Haftar

Snage Haftara objavile su da se povlače dva do tri kilometara od linija fronta, kako bi olakšale uslove građanima Tripolija na kraju proslave Ramazana.

Rojters, međutim, ističe da je taj potez usledio nakon što su LNA izgubile ključno uporište u ponedeljak i ocenjuje da odluka o povlačenju dovodi u pitanje sposobnost tih snaga da izdrže ofanzivu koja traje već godinu dana, s ciljem da se zauzme prestonica Libije.

Snage međunarodno priznate libijske vlade saopštile su u ponedeljak da su preuzele kontrolu nad ključnom vojnom bazom u predgrađu Tripolija od snaga Haftara, koje pokušavaju da zauzmu prestonicu.

Portparol vladinih snaga, pukovnik Mohamed Gnunu, rekao je da je ponovo zauzeta vazdušna baza Al-Vajtija u jugozapadnom predgrađu Tripolija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading