General Haftar ostao bez baze za zauzimanje Tripolija!

Autor:

Svet

18.05.2020

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snage međunarodno priznate libijske vlade saopštile su juče da su preuzele kontrolu nad ključnom vojnom bazom u predgrađu Tripolija, proteravši snage feldmaršala Kalife Haftara, koje u ime druge libijske vlade sa sedištem u istočnom gradu Tobruku pokušavaju da zauzmu prestonicu.

General Haftar

Portparol vladinih snaga pukovnik Mohamed Gnunu rekao je da je ponovo zauzeta vazdušna baza El Vajtija u jugozapadnom predgrađu Tripolija. Haftarove snage su tu proteklih nedelja pretrpele teške gubitke. Ova baza je imala veliki strateški značaj za komandanta istočne vojske pošto je korišćena u Haftarovoj operaciji za zauzimanje Tripolija. Stručnjaci smatraju da njenim gubitkom Haftar može da se oprosti od snova o preuzimanju kontrole nad zapadnom Libijom.

Eskalacija sukoba dešava se uprkos pojačanom međunarodnom pritisku na obe strane da se vrate pregovorima o političkom rešenju i da zaustave nasilje zbog zabrinutosti od širenja koronavirusa. Libija je prijavila 65 slučajeva KOVID-19 i tri preminula pacijenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading